Idag finns det familjeverksamhet på olika lokalföreningar runt omkring i Sverige.

Många av våra medlemmar har familj och barn och de har ofta drabbats av svåra konsekvenser av att deras föräldrar har levt ett tufft liv med missbruk och kriminalitet. Detta kan innebära att barn och ungdomar hamnar i svårigheter och utanförskap vilket gör att de inte klarar skolan och till slut följer i sina föräldrars fotspår.

Vi har idag ett mycket lyckat och uppmärksammat projekt med en mammagrupp i KRIS Stockholm. Dokumentärfilmaren Åsa Blanck har under två år följt tre av mammorna från mammagruppen på KRIS Stockholm. Detta har resulterat i en uppmärksammad och uppskattad dokumentär, ”Aldrig backa” som visats på SVT under våren 2017. Tre unga tjejer som kommer från helt skilda bakgrunder och har olika vägar in och ur missbruk.

Dessa tjejer har levt ett liv som kantats av droger, hemlöshet och våld och mammalivet innebär en tuff vändning till en drogfri tillvaro med nappflaskor, ansvar och en önskan att förändra livet till något positivt. I de tre programmen får tittarna följa mammornas strävan mot ett bättre liv, både för sig själva och sina barn. Det är en gripande berättelse som pendlar mellan hopp och förtvivlan. Dokumentären har synliggjort verksamheten för en bred publik, vilket inneburit att ett stort antal mammor i liknande situationer sökt sig till KRIS mammaverksamhet för stöd och motivation till ett nytt liv.